Lego Kerst

Met Sinterklaas die stilaan terug op weg is naar Spanje is het een leuk moment om aan de kerst te beginnen denken. Er zijn heel wat leuke dingen die je kunt doen met Lego als versiering bij de kerstboom. Hieronder geef ik enkele tips om je kerst een Lego tintje te geven.

Winter Toy Store

Transparante kerstballen

Een goedkope en leuke manier om wat Lego in de kerstboom te krijgen is om Lego mannetjes in transparante plastic balletjes in de kerstboom te hangen. Je kan deze balletjes kopen in hobbywinkels (zoals Pipoos) en AVA papierwaren. In de balletjes met een doormeter van 6cm past exact één minifig figuurtje. Vooral in combinatie met Lego collectable minifigs geeft dit een leuk resultaat. De bodemplaatjes die je bij deze figuurtjes krijgt zijn ook perfect om het mannetje rechtop in het balletje te krijgen. In de grotere balletjes kan je eigen creaties kwijt. Bij Lego zelf kan je ook soortgelijke balletjes kant en klaar  kopen met kleine bouwpakketjes in.

Lego kerstballen

Kerstversiering (c) Chris Mc Veigh Een bal maken van Lego lijkt heel complex maar is het, met de juiste techniek en enkele SNOT stukjes eigenlijk helemaal niet. Op deze pagina van instructables vind je een plan voor wat grotere ballen. De stukjes (plaatjes) die je er voor nodig hebt zijn redelijk standaard, behalve dan het 4*1 blokje met 4 nopjes aan de zijkant. als je er niet genoeg van vind kan je deze bijbestellen bij Pick A Brick van de Lego Store. Kleinere en mooier uitgewerkte kerstballen kan je vinden op de website van Chris McVeigh. Daar vind je de bouwplannetjes voor alle ballen. Maar als je wat minder geduld hebt kan je de setjes ook kant en klaar kopen.

 

Lego kerstsets

Christmas MarketSinds enkele jaren vind je in de Lego afdeling van je speelgoedwinkel speciale kerst sets. De sets bevatten mannetjes met ski's en wolle truien, kerstbomen en huisjes met besneeuwde daken. De sets zijn redelijk duur maar passen perfect naast de kerstboom. De huidige kerstset is een winter kermis met draaimolen en kraampjes. Het enige wat je zelf nog moet maken is de Glühwijn.

 

Advent kalenders

Friends CalenderDaarnaast heb je natuurlijk de Lego advent kalenders. Dit jaar (2015) zijn er drie verschillende. Eén van Lego City, één van Lego Friends en een derde van Star Wars. Elke dag kan je een kadootje uitpakken, en na afloop heb je dan weer een hoop leuke spulletjes om het jaar erop bij de kerstboom te zetten of in je boom te hangen. De Advent kalenders kosten rond de 25 euro voor de Lego City en Friends en 33 euro voor de Star Wars kalenders.

Kersttrein

Het summum van kerst in combinatie met Lego is, voor mij toch, een versierde kersttrein die rond de kerstboom rondjes draait. In 2016 is er een nieuwe kersttrein verschenen. Let wel op, de trein wordt geleverd zonder motor en afstandsbediening. Er worden wel instructies bijgeleverd om de trein uit te rusten met Power Functions.   . Maar met een beetje fantasie kan je een heel oude of een gloednieuwe trein veranderen in een mooie kersttrein. De stukjes van je adventskalender kunnen dan mooi van pas komen om de trein te versieren. Inspiratie vind je zeker op het internet.