Lego kopen

Dozen (sets)

Lego is natuurlijk in alle speelgoedwinkels te koop. Maar dat wil niet zeggen dat je in alle winkels evenveel waar voor je geld krijgt. Vooral in de grote ketens betaal je meestal relatief veel geld voor je Lego. Er zijn alternatieven. Zo zijn er heel wat webshops waar je online je Lego kan kopen, maar let dan ook wel op de leverkosten, want die doen het voordeel al snel te niet. Op Lego beurzen zijn er vaak stands waar je koopjes kan doen. En dan zijn er ook nog gespecialiseerde Lego winkels.

Mensen die in de buurt van Breda of Delft in Nederland wonen moeten zeker eens een kijkje nemen bij A-Tembo, een winkel enkel gespecialiseerd in Lego met heel competitieve prijzen en een hart voor Lego. Ze zijn jaren geleden begonnen met Lego te verkopen naast hun winkel met computer apparatuur. Maar al snel werd Lego hun hoofdbezigheid. Er is steeds veel keuze, ook speciale dozen die je normaal enkel kunt kopen op de officiële Lego site. Hun Lego is ook online te koop (levering € 5,95) en ze zijn vaak te vinden op beurzen.

In België is er sinds oktober 2014 ook een gespecialiseerde Lego winkel, Brick Planet in Wetteren, vlak bij het station in het centrum van het dorp. Hun assortiment is ook heel divers en uitgebreid. Naast Lego dozen kan je bij hen ook terecht voor Lego verjaardagsfeestjes in een zaaltje achteraan de winkel. Eric De Bachere en Steven Apers, de eigenaars van de winkel bulken ook van de vakkennis. Geen enkele doos is hen onbekend. Ook bij hen kan je terecht voor online levering (leveringskosten € 4,95 bij totaal onder de € 39,95, duurdere dozen worden gratis geleverd).

Als laatste komt dan de Lego Store in het Wijnegem Shopping Center. De eerste officiele Lego Store in de Benelux. Veel keuze, maar relatief hoge prijzen. Bij grotere aankopen hebben ze wel vaak extraatjes en exclusieve cadeautjes. Een bezoekje waard als je al in het Wijnegem Shopping Center bent. Let wel, het is zeker rond de koopjesperiodes erg druk in zowel het Shopping Center als de Lego winkel zelf. 

Losse blokjes

Losse blokjes kopen is een al wat moeilijkere materie. De makkelijkste manier is online bij Lego zelf met Pick A Brick op de Lego Store. Dit helpt je wel niet vooruit als je heel oude of heel specifieke stukjes zoekt (Bijvoorbeeld oude ruimte kraterplaten). Je kan ze kopen bij Lossestenen.nl of op de EBay van de lego wereld Bricklink. Deze site is ondertussen mooi vernieuwd en terug bij de tijd. Als je niet graag online koopt kan je ook op Lego beurzen vaak stands vinden waar je losse steentjes en vintage lego sets kan kopen. In de Lego Store in Wijnegem staat ook een Pick A Brick Wall waar je losse blokjes kan kiezen, en er is ook een Pick A Brick Wall in de Brick Planet winkel in Wetteren.

Boeken

Er zijn ook heel wat leuke Lego boeken te koop, voor een overzichtje kan je op onze boeken pagina terecht. Nederlandse boeken, bijvoorbeeld die van Dorling Kindersley vind je in de meeste boekhandels. Voor Engelstalige boeken kan je best online bij Bol.com terecht.

(click hier voor lego kopen in Nederland)