Supergave Ideeën is leuk Lego ideeënboek

Supergave ideeën is het nieuwste LEGO ideeënboek van Daniel Lipkowitz dat bij uitgeverij Moon is verschenen. Het is reeds het derde ideeënboek van deze auteur na het LEGO ideeënboek en het LEGO speelboek dat in het Nederlands is verschenen. Het uitgangspunt van deze boeken is om ideeën aan te dragen aan kinderen om nieuwe LEGO creaties te maken. Er worden naast ideeën ook verschillende technieken aangeleerd, om bijvoorbeeld daken te bouwen, of auto-bumpers, of hoe je bepaalde stukjes anders kunt gebruiken, bijvoorbeeld zijdelings in plaats van van boven naar onder. Het supergave ideeënboek is opgedeeld in vijf hoofdstukken, de ruimte in, modern Metropolis, het wilde westen, sprookjeswereld en de echte wereld.

De ruimte in

Dit hoofdstuk speelt zich af in de toekomst, in het jaar 2531 om precies te zijn! Er worden ideeën voorgesteld voor grote en kleine robotjes, ruimte-autootjes, ruimtebases en natuurlijk ruimteschepen. Leuke ideeën die niet te moeilijk zijn om te maken. Maar de fantasie wordt pas echt de vrije loop gelaten bij het maken van buitenaardse wezentjes (met behulp van Mixels blokjes) in alle mogelijke en onmogelijke kleuren.

Moderne metropool

In het hoofdstuk moderne metropool komen ideetjes aan bod om een LEGO stad te bouwen. Ongetwijfeld heb je in je collectie vast een politiebureau, brandweerkazerne en de bijbehorende autootjes. Hier komen ideeën aan bod om ook gewone huisjes, kantoorgebouwen, bibliotheken, winkeltjes en museums toe te voegen aan je LEGO stad. Ook aan het interieur wordt gedacht en ook komen autootjes, fietsjes en verkeerslichten, bushaltes, reclamepanelen en meer van dat aan bod. Ook aan het groen wordt gedacht, met moestuintjes, bomen en andere natuur.

Het Wilde Westen

Het wilde westen is natuurlijk ook een leuk onderwerp. Maar er zijn niet zo heel veel LEGO dozen met cowboys en indianen, en diegene die er zijn zijn al van een hele poos terug. Dus ik denk dat dit thema heel moeilijk te maken valt met hetgeen je thuis aan blokjes hebt liggen. Het wordt in dit hoofdstuk dus vooral kijken naar postkoetsen en ruiters, totempalen en cactussen en forten en western-stadjes. Met wat geluk komen er de volgende jaren terug wat meer western dozen op de proppen, zodat je meer aan kan vangen met dit hoofdstuk. Of misschien ben jij die gelukkige lego eigenaar die leuke oude Western LEGO op zolder heeft liggen.

Sprookjeswereld

Met sprookjeswereld kan iedereen aan de slag die LEGO blokjes heeft liggen. Bij dit hoofdstuk bouw je een sprookjeswereld in felle kleurtjes. Dit heeft het voordeel dat je geen tonnen blokjes van dezelfde kleur nodig hebt. Zo kan je heel wat creaties nabouwen of bewerken met je eigen creativiteit. De bloemenideetjes in het boek zijn ook heel erg vrolijk en creatief, je ziet zowel LEGO friends als LEGO Ninjago stukjes opduiken in de ideeën. Dit hoofdstuk creatief uitwerken met je eigen blokjes is een perfect idee voor koude winterdagen.

De echte wereld

In het hoofdstuk, de echte wereld, brengen we met LEGO alledaagse dingen tot leven. Mp3 spelers en smartphones, stiften, balpennen, kammen, labo spullen, fruit en groenten, noem maar op. Met als summum toch wel het doosje pralines, dat er zo lekker uitzien dat je ze zo zou willen opeten.

Het boek is reeds het derde in de reeks. Ondanks dat staat het derde boek het nog steeds vol met frisse ideetjes. Heb je nog geen enkel van deze boeken, dan zou ik misschien toch eerder voor het eerste boek gaan, omdat daar toch nog iets meer ideeën in staan. Maar zoek je een leuk cadeautje voor de feestdagen voor een kleine LEGO fan, is supergave ideeën  zeker het aanraden waard. Het boek is te koop bij Bol.com voor ongeveer € 20.