Metalen rails van ME Models

ME Models, een Amerikaans bedrijf, heeft enkele jaren geleden een crowdfunding* actie opgezet voor het maken van metalen LEGO compatibele rails. In de jaren negentig namelijk maakte LEGO treintjes die hun stroom kregen via Metalen rails (9 volt). Deze worden echter sinds 2007 niet meer verkocht. De tweedehandsprijzen van deze rails liepen dus ook snel de spuigaten uit. ME Models is nu in dat gat gesprongen en heeft nu eindelijk de metalen rails voor LEGO treintjes gemaakt. Het heeft ze veel tijd en moeite gekost om dit klaar te krijgen. De rails zijn ook niet 100% hetzelfde als de oude LEGO rails, ze gebruiken andere meer betrouwbare connectoren om de stroomvoorziening van de rails te garanderen. Ze aansluiten op oude rails moet je doen met een verlooprail, dit is een klein nadeel. Maar voor mensen met oude 9 volt treinen is het zeker een uitkomst. 

ME Models maakt eveneens plastic rails met andere afmetingen en draaicirkels. Zo kan je parallelle treinbanen maken of grotere treinen makkelijker de bocht laten nemen. ME Models rails kan je in Nederland kopen bij Brickshop.nl. Let wel op, de rails zijn niet echt goedkoop, dus meer voor de echte LEGO trein hobbyist. 

*crowdfunding = het ophalen van geld door een bedrijf bij gewone mensen. Vaak krijgen deze investeerders als eerste het nieuwe product geleverd.

(foto's http://www.holgermatthes.de/ en Me Models).

 

 

 

Tags: