De leukste LEGO sets voor Sinterklaas

Binnen enkele weken komt de Sint alweer langs. Wat hij brengt hangt er natuurlijk vanaf (ben je wel braaf geweest en zo) maar in dit artikeltje geef ik een paar leuke tips uit het huidige LEGO aanbod. 

LEGO City

Iedere zichzelf respecterende LEGO stad heeft natuurlijk al een politiekantoor. En om de zoveel jaar komt LEGO dan ook weer met een nieuw politiekantoor aanzetten. Maar dit jaar heeft LEGO iets vernieuwends en anders gemaakt, LEGO 60130, Gevangeniseiland (€ 79,99). Naast het eiland zelf, waar je de boeven in opgesloten kan houden, is er ook een politieboot en een politiehelikopter om de boel in het oog te houden. Niet echt overbodig, want het liefje van één van de boeven probeert met een luchtballon en een gummyboot een ontsnapping op te zetten. 

Houd je het liever wat vredelievender, en heb je al een leuke LEGO stad, dan kan je de Set 60134, Plezier in het Park (€ 39,99) kopen . Leuk aan dit setje is het LEGO baby'tje, het eerste dat ooit is gemaakt, en de jongen in de rolstoel die wordt bijgestaan door zijn hulphond. Je kan ook aan een kraampje nog een lekkere hotdog kopen en spelen in het parkje.

Iets leuks en voordeligers wat de Sint misschien bij oma kan achterlaten is Setje 60072, de Sloop Startset (€ 17,99) met een leuk bulldozertje en maar liefst vier LEGO bouwvakkertjes en accessoires. Altijd handig om wat stevige bonken in de buurt te hebben als er iets mis is met de waterleiding of de electriciteit in je LEGO city.

 

LEGO Friends

Bij meisjes is LEGO friends al enige jaren een populair thema. De meeste grotere sets in het Friends thema zijn bijna altijd variaties op huisjes, een woonhuis, een winkeltje, een manege, een hotel. Maar set 41130 Pretpark Achtbaan (€ 84,99) is een keer iets anders. Het setje bestaat uit een achtbaan, een reuzenrad en nog wat kleinere pretpark attracties. Dat maakt het geheel wat anders en wat leuker om echt mee te spelen. Je kan het achtbaan karretje laten rijden, het reuzenrad laten draaien, wat ijsjes kopen voor de meisjes, noem maar op. In de rest van het Friends assortiment vind je ook nog andere setjes die hierbij passen zoals het grappige hotdog wagentje. Deze set is een aanrader.

De Friends meisjes laten zich af en toee ook van hun meest avontuurlijke kant zien. in set 41121, Avonturenkamp wildwatervaren  (€ 34,99) gaan ze een wildwaterbaan op met een coole raft. Daarna houden ze een kampvuurtje met geroosterde marshmallows en slapen ze in een tentje. Ook hier zijn er bijhorende setjes zoals het boomhuis.

Als klein LEGO setje is 41123, de Veulen Wasplaats (€ 16,59) een leuk ideetje, zeker als je dochtertje gek is op paarden. Naast het veulen en Emma die het beestje wast vind je nog veel leuke accessoires in het doosje.

LEGO Star Wars

Binnenkort is Rogue One, de nieuwe Star Wars film in de zalen en verleden jaar werden we verwend met The Force Awakens. Star Wars is dus terug van nooit weggeweest.

Voor kindjes die wel heel braaf zijn geweest is er natuurlijk set 75105, de Millennium Falcon (€ 159,99) Het schip van Han Solo en Chewbacca is verbouwd sinds Return of the Jedi (te zien aan de rechthoekige radarschijf) maar kan nog steeds de Kesselrun doen in minder dan 12 parsecs. Naast Han en Chewbacca vind je ook Finn, Rey en BB-8 in de doos. Zowel aan de binnen als aan de buitenkant is het schip tot in de details uitgewerkt. Enige nadeel van deze doos is natuurlijk de prijs, de sint moet ook nog middelen vinden om alle andere kinderen een cadeautje te kopen, toch?

75102 Poe's X-Wing Fighter (€79,95) is de nieuwe versie van de X-Wing uit de oude Star Wars films. Deze keer niet in blauw en wit maar in zwart en oranje heeft dit schip een nog coolere look als diegene waar Luke Skywalker mee vloog zoveel jaren terug. Gecombineerd met een Tie-Fighter kan je de veldslagen uit de films herbeleven.

Rey, de vrouwelijk hoofdpersoon uit The Force Awakens is een jonge vrouw waar niet mee te sollen valt. Dat zien we al in het begin van de film als ze op haar thuisplaneet Jakku naar de stad trekt op haar Speeder. Doos 75099, Rey's speeder (€ 29,99) laat deze scenes tot leven komen in je LEGO Star Wars wereldje in de woonkamer.

 

Tot zover onze ideetjes voor de drie grootste LEGO thema's, binnenkort komen we met deel twee. Daarin ideetjes voor Ninjago, Technic en andere thema's.