De leukste LEGO sets voor Sinterklaas (deel 2)

In ons vorige Sinterklaasartikeltje hebben we al ideetjes gegeven voor de meest populaire LEGO thema's, City, Star Wars en Friends. In dit artikeltje komen er nog een paar langs.

Ninjago

Ninjago bestaat reeds sinds 2011 en is nog steeds bij heel wat kinderen een groot succes. De doosjes hebben vaak hele leuke ideetjes en zitten boordevol met creatief gebruik van LEGO elementjes (dat maakt ze vaak wat moeilijker om te bouwen). 

Set 70595 Ultra Stealth Raider (€ 88,00) is een geheel verbouwde en verbeterde versie van de Ultra Sonic Raider. De tank is nog sneller en nog geavanceerder geworden. Het bevat twee cockpits boven elkaar. Naast deze ultra coole tank krijg je er ook en Chenosaurus bij. Daarbij kan je de tank verbouwen tot een snelle moto en een Helicopter. Je krijgt er ook 5 minifigs bij, Eyezorai, Cole, Chen, Jay en Zane. 

Set 70603, Aanvalszeppeling (€ 34,99)is exact wat het zegt dat het is, een luchtschip om mee aan te vallen. Het design is heel cool, en naast het schip krijg je ook nog Zane's Flyer, een soort vliegende brommer. In de doos zitten minifigs van Zane, Doubloon en Clancee.

Speed Champions

Speed Champions is het auto thema van LEGO. Je kan LEGO setjes krijgen van de snelle automerken zoals Porsche en Ferrari maar ook wat gewonere auto's van bijvoorbeeld Ford. Set 75913, is een set voor de echte Formule één liefhebbers. Een F1 bollide van Ferrari (€ 94,99)met een heel team er rond, inclusief een Truck waarin je de bolide naar Monza of Spa-Francorchamps kan vervoeren. 

Leuker en goedkoper is de Ford Mustang GT (set 75871) (€ 17,99) in blauw en witte race kleuren. Een auto die je tegenwoordig ook in onze straten wel eens durft tegen te komen en wat bereikbaarder is dan een Porsche of een Ferrari. En met de 2.3 liter motor van 317 PK of de 5 liter motor van 422 PK is deze auto toch een geduchte concurrent voor de duuredere  Europese sportwagens. Vroem.

Lego Prinsessen

Lego en Disney werken niet enkel samen wat betreft Star Wars maar ze hebben ook leuke prinsessen dozen.  Het Kasteelfeest in Arendelle, set 41068 (€ 74,99) is waarschijnlijk wel het leukste, vooral omdat de prinsessen de twee populaire zusjes Anna en Elsa zijn uit de film Frozen.

Een goedkoper maar ook heel leuk alternatief is het Slee-avontuur met Anna & Kristoff (set 41066) (€ 29,99) met het ontzettend leuke rendier Sven in een hoofdrol. In dezelfde reeks kan je ook nog doosjes vinden met Olaf en het sneeuwkasteel van Elsa, de eerste set die uitkwam rond Frozen.

Voor de grotere LEGO fans.

Naast de ideetjes van de verschilllend LEGO thema's zijn er nog heel wat leuke dingen die de sint kan brengen. Misschien ook voor de grotere LEGO fans (als ze braaf zijn geweest). De 42043 Mercedes Benz Arocs truck (€ 174,95) bijvoorbeeld. Een technic truck voor de echte liefhebbers. Met voor het eerst in vele jaren terug pneumatische onderdelen. 

LEGO muziek fans kan je misschien een plezier doen met LEGO Ideas set 21306, The Beatles Yellow Submarine. Deze LEGO Ideas set, gebaseerd op de geflipte tekenfilm die de Beatles maakten eind jaren 60 kan je wel enkel vinden in de officiële LEGO store. De muziek moet je er wel zelf bij opzetten.

LEGO autofans zijn misschien blij met de LEGO 10252 Volkswagen Beetle. Deze volkswagen kever wordt geleverd met surfplank voor de zomer. Ook de Mini Cooper en VW kamperbus kan je normaal nog vinden in de speelgoedwinkel. Ook de waanzinnig mooie (maar dure) Lego Technic Porsche 911 (Set 42056) (€ 359,99) is als de sint diep in de buidel tast een leuk cadeau voor de volwassen (of halfwassen) LEGO fan.

Boeken

Heb je sowieso al kubieke meters aan LEGO in huis en ben je op zoek naar iets creatiefs om er mee te doen, dan is een leuk LEGO boek een goed idee (bekijk ook onze LEGO boeken pagina). Het nieuwe LEGO ideeënboek, 365 dingen om te doen met LEGO steentjes (€ 24,95), is daarbij zeker een leuk idee.